Monia
Ruszyłam na szlak kolczasty
Dołączył: 07 Cze 2008 |
Posty: 6848 |
Przeczytał: 0 tematów
|
Ostrzeżeń: 0/3
|
Skąd: Zamość Płeć:  |
|
 |
Wysłany: Wto 17:18, 27 Gru 2011 |
|
 |
|
 |
 |
Potrzebujemy:
Kapusta pekińska, ogórki konserwowe, kukurydza z puszki, filet z kurczaka, cebula lub por, przyprawa gyros, ketchup, majonez
Drobno kroimy ogórki, kapustę, cebulę i filety z kurczaka (najlepiej pokroić tak drobno, by kawałki były wielkości ziaren kukurydzy).
Następnie pokrojone mięso smażymy na patelni z połową przyprawy gyros (cały czas mieszając), aż kawałeczki mięsa nabiorą, złocistego koloru (kawałeczki mięsa powinny być lekko chrupiące na zewnątrz).
Po usmażeniu mięsa, możemy przystąpić do układania sałatki warstwami w głębokiej, najlepiej przezroczystej misce (Nie mieszamy ze sobą wszystkich składników) .
Warstwy układamy w następującej kolejności (licząc od dna miski):
mięso, ketchup, ogórki, cebula,kukurydza, majonez, ketchup, kapusta
Ja osobiście często na kapustę nakładam jeszcze majonez i przystrajam ketchupem ;) Polecam palce lizać
|